Лидерът на левицата Лула да Силва в неделя положи клетва като

...
Лидерът на левицата Лула да Силва в неделя положи клетва като
Коментари Харесай

Лула да Силва положи клетва като президент на Бразилия

Лидерът на левицата Лула да Силва в неделя постави клетва като президент на Бразилия при засилени ограничения за сигурност, заяви " Ройтерс ". Те се наложиха след закани за принуждение от поддръжници на неговия крайнодесен предходник Жаир Болсонару.

След церемонията по полагането на клетва в Конгреса Лула отиде в открит Ролс-Ройс до двореца Планалто, с цел да облече президентския пояс пред навалица от 30 000 поддръжници, до момента в който десетки хиляди се събраха да честват на еспланадата на Бразилия.

Настроението в града беше с напрежение след най-напрегнатите избори от едно потомство.

Както стана ясно по-рано, Болсонару напусна страната дни по-рано и пропусна церемонията. Той разгласи, че не приема провалянето си на изборите. 

Припомняме, че 77-годишният Лула победи с малко Болсонару през октомври, като завоюва невиждан трети президентски мандат, откакто прекара година и половина зад решетките по присъди за корупция, които по-късно бяха анулирани.

Неговите 580 дни в пандиза ускориха възприятието му за обществена правдивост и го убедиха в нуждата да даде приоритет на премахването на бедността пред увеличението на облагите, споделиха съдружници.

В предходните си години като президент на Работническата партия (PT) от 2003-2010 г. бившият синдикален водач измъкна милиони бразилци от бедността.

Сега той е изправен пред предизвикването на стагниращата стопанска система на Бразилия, като в същото време сплоти една страна, мъчително поляризирана при Болсонару.

" Лидерите, които трябваше да успокоят и обединят нацията разрешиха атмосфера на безпорядък и обществена дезинтеграция ", сподели Мурао в тирада късно в събота.

Мурао отбрани четирите години на власт на Болсонару за това, че е напуснал мощна стопанска система, само че подлага на критика екологичното връщане обратно, след като обезлесяването в Амазонка доближи 15-годишен връх.

Докато десетки хиляди поддръжници на Лула дойдоха в централната част на Бразилия за празненствата в неделя, властите разположиха 10 000 служители на реда и бойци, с цел да подсилят сигурността и участниците в претърсването, които не могат да носят бутилки, кутии, знамена или револвери играчки. Носенето на огнестрелно оръжие от цивилни също беше краткотрайно неразрешено.

Организаторите оповестиха, че делегации от 50 народи и 19 държавни и държавни ръководители, в това число краля на Испания, са удостоверили наличието си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР